Po 6 latach pracy z zarządu Benefit Systems odchodzi Izabela Walczewska-Schneyder

Pełniąca funkcję członka zarządu i CFO Izabela Walczewska-Schneyder złożyła dzisiaj rezygnację z zajmowanego stanowiska, wskazując jako powód sprawy osobiste. Członkiem Zarządu była od 13 maja 2013 roku, w okresie intensywnego rozwoju i wzrostu Grupy Kapitałowej Benefit Systems, operatora popularnego programu MultiSport. W tym czasie była odpowiedzialna za strategiczne sprawy finansowe i inwestycyjne Spółki, relacje inwestorskie oraz obszar prawny.

W okresie jej pracy w zarządzie, liczba kart MultiSport w Polsce wzrosła z 418 tys w 2013 do 1,046 mln obecnie, a kapitalizacja spółki wzrosła z 580 mln złotych do 1,85mld zł. . W tym czasie oprócz rozwoju flagowego produktu MultiSport, Grupa Kapitałowa BS przeprowadziła strategiczny program  inwestycji w obszarze fitness i rozpoczęła działalność na rynkach zagranicznych. Dzięki niej Spółka otrzymała szereg nagród i wyróżnień biznesowych (np. Spółka Roku 2018 midWIG) oraz z obszaru społecznej odpowiedzialności biznesu – Benefit Systems jest jedyną polską spółką z certyfikatem B Corp.

Rada Nadzorcza i Zarząd dziękują Izabeli Walczewskiej-Schneyder za „6 lat bardzo intensywnej, pełnej sukcesów i wymagającej pracy nad budową wartości Spółki i Grupy Kapitałowej Benefit Systems, za wprowadzenie najwyższej jakości standardów w realizowanych strategiach biznesowych oraz profesjonalne podejście do wykonywanych obowiązków i przeprowadzanych projektów inwestycyjnych”. Jednocześnie Rada Nadzorcza i Zarząd życzą Pani Izabeli Walczewskiej-Schneyder wszelkiej pomyślności w dalszej karierze zawodowej.